Biler

Billån – hvilke muligheder har jeg?

Skal du købe ny bil, og skal du ud at låne penge? Så er du sikkert også klar over, at der i dag er rigtig mange muligheder for at tage et billån. Det kan gøres online, i banken og direkte hos de fleste forhandlere. Det kan som forbruger være svært at kende fordele & ulemper ved de forskellige steder at tage et billån. Netop det kan du blive klogere på i denne artikel.

Billån online

En af mulighederne for at tage et billån er hos online udbydere af lån. Her er kravene generelt lavere for at blive godkendt, men omkostningerne er lidt højere. Har du haft problemer med at blive godkendt til et billån i banken eller hos en forhandler, kan et alternativ være hos en online låneudbyder. Lånet er som oftest ikke et skræddersyet billån men rettere et forbrugslån. Skal du låne penge til en dyrere bil vil det være svært at kunne finansiere hele bilen med et billån fra en online udbyder. Det er nemlig de færreste udbydere, der tilbyder lån på over 100.000 kroner.

Billån hos forhandleren

Flere og flere forhandlere tilbyder at udregne tilbud på lån. Efterhånden er det nogle rigtig attraktive lånetilbud, du kan få hos forhandleren, og derfor er det bestemt værd at overveje. Forhandlerne kan selv tilpasse lånet, og du kan derfor godt presse lidt på, hvis du gerne vil have lånet lidt ned i pris. En af årsagerne til de gode priser ved forhandleren er, at bilforhandleren er sælgeren, og der er derfor ikke en stor afdeling, der skal aflønnes. Omkostningerne er holdt nede, og det sænker også prisen på billånet. En af ulemperne ved at tage billånet ved forhandleren er, at det kræver en rigtig god kreditvurdering, og det vil derfor langt fra være alle, der kan blive godkendt til et lån her.

Billån i banken

Et billån i banken er den mere traditionelle metode til at låne penge til bilen. Banken kan som regel give et attraktiv tilbud, hvis du i forvejen er kunde i banken. Derfor vælger mange i dag stadig at låne penge til bilen i banken eller via kviklanet.dk. Som ved forhandleren er kravene højere, og det kræver derfor en god og stabil økonomi, hvis du gerne vil godkendes til et billån i banken. Har du det, så vil det i langt de fleste tilfælde være økonomisk attraktivt at tage lånet i banken.

Få tilbud flere steder

For at give dig selv muligheden for at vælge det bedste og billigste billån, bør du altid indhente tilbud flere steder. Få et tilbud hos flere banker, flere online låneudbydere og hos forhandleren. Det gør det nemlig, at du kan sammenligne lånetilbuddene, og du kan på den måde nemt vælge det billigste tilbud. Det tager lidt tid, men til gengæld opnår du en økonomisk besparelse.