ekspertoversigt

Sådan renoverer du dit hus, så det bliver dit hjem på ny

Af og til kan det være nemt at få følelsen af, at ens hus ikke længere er det hjem, som det var engang. Det kan være fordi du har ændret dig som person, eller det kan være fordi huset er blevet gammelt og trænger til en ordentlig omgang renovering.

Hvis du befinder dig i denne situation, kan du lige så godt komme i gang før som senere – følelsen går nemlig ikke væk. Det handler blot om at tage mod til sig og begynde at planlægge projektet.

Få professionel hjælp, hvor dine kompetencer ikke rækker

Det første du kan gøre for at gøre processen og projektet nemmere, er at lave en liste over alle de ting, du gerne vil have lavet om. Her handler det ikke om at holde dig tilbage, men om at gå ned i de mindste detaljer.

Herefter kan du opdele listen i ting, som du selv kan klare, og ting, der kræver professionel hjælp. Når først du har denne liste, kan du nemlig begynde at finde eksperter til de forskellige ting og beregne et budget. Eksperterne kan du finde på denne ekspertoversigt.

Spar, hvor du kan spare

Det kan faktisk spare dig penge, hvis du vælger en ekspert. Eksperterne kan være alt fra en låsesmed i Horsens til en tagekspert.

Når først du har budgettet, handler det om at skaffe pengene. Og når det kommer til at skaffe penge, er den nemmeste metode at spare, hvor du kan spare. Begynd for eksempel at planlægge måltiderne, så du bruger færrest muligt penge på spontane køb.

Herefter handler det også om at købe nye møbler i genbrugsbutikker eller på udsalg, så du stadig får renoveret huset til dine præferencer, men uden at det koster dig en hel formue.

Sidst kan du sortere i dine ting og sælge det, som du ikke længere ønsker at eje og på den måde tjene lidt ekstra til at købe nye ting.